Mikrolasertyöstö – 3D-työstö ja -hitsaus

Osaamisemme ja konekantamme mikrolasertyöstössä on Suomen laajin. Mikrolasertyöstöllä leikataan, hitsataan ja porataan erikoismuotoja, yksityiskohtia ja tiheitä rei’iyksiä. Mikrolasertyöstön osuus valmiissa tuotteessa voi olla pieni, mutta usein sen merkitys tuotteen toiminnallisuuden kannalta on merkittävä.

3D-mikrolasertyöstökoneilla tehdään mittatarkkoja ja vaativaa työstöä tarvitsevia hienomekaanisia osia korkean teknologian tuotteisiin esim. lääke-, anturi- ja sähköteollisuuteen.  Mikrolasertyöstölle on tyypillistä, että kahta samanlaista työtä ei ole. Siksi tämä asettaa isoja vaatimuksia sekä käytettävälle teknologialle että osaamiselle.

Mikrolasertyöstölle on ominaista, että leikattavat ja hitsattavat materiaalit voivat olla äärimmäisen ohutta, 0,01-2 mm:iin, ja siihen tulee saada työstettyä mikroskooppisen pieniä reikiä tai aukkoja vieri viereen.

3D-mikrolasertyöstökoneilla voidaan sekä leikata että hitsata, mikä mahdollistaa kappaleen työstön pidemmälle tai jopa valmiiksi asti. Aukotusten muodot voivat olla minkä muotoisia tahansa. Tämä 3D-työstömahdollisuus vie laserleikkauksen uudelle tasolle, koska samalla koneella voidaan leikkauksen lisäksi työstää kappaletta eri kulmista. Yksi merkittävä hyöty on leikkkausjäljen jäystettömyys; jälkityöstöä ei tarvita.

Korkean teknologian tuotteille on tunnusomaista, että niitä valmistetaan pieniä määriä. Tämä vaatii osan tai kappaleen valmistajalta osaamista ja kykyä valmistaa kappaleita fiksulla ja tarkoituksenmukaisemmalla tavalla, jolla voidaan myös vaikuttaa tuotteen toimivuuteen.

Mitä enemmän maailmassa valmistetaan älykkäitä koneita ja laitteita, sitä enemmän tarvitaan myös mikrotyöstettyjä osia. Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää tai pyydä suoraan tarjousta. Vastaamme nopeasti huutoosi!

mikrolaserleikkaus tyo