Veslatecin työyhteisö hitsautui yhteen Rukalla

Veslatecin työyhteisö hitsautui yhteen Rukalla

24.04.2018

Veslatec teki yhteisen matkan Rukalle 5.–8. huhtikuuta. Matkan tarkoituksena oli palkita työntekijöitä kuluneesta vuodesta ja ottaa henkilökunta mukaan päätöksentekoon.

Ohjelmassa oli niin koulutusta, laskettelua, hiihtoa kuin koskikelluntaakin. Rukalta oli vuokrattu mökki, joten aikaa vietettiin yhdessä aamusta iltaan.

– Henkilöstö jaettiin kolmeen ryhmään, jotka laittoivat vuorotellen aamupalaa ja päivällistä. Muun ohjelman lisäksi saunoimme ja grillasimme joka ilta. Kyllä yhdessä tekemisellä on selvä vaikutus yhteishenkeen. Olemme tyytyväisiä matkaan, Veslatecin Jani Poikkimäki kertoo.

Jokaisen ääni kuuluviin

Hauskanpidon lisäksi ohjelmassa oli koulutusta ja tiimitehtäviä. Matkalla mukana ollut laserkoneistaja Anton Björkqvist kertoo, että jokainen sai oman äänensä kuuluviin.

– Keskustelimme paljon kuluneesta vuodesta ja mietimme, mitä olisimme voineet tehdä paremmin. Haasteista puhuttiin avoimesti ja jokainen sai kirjoittaa paperille omat ideansa niiden ratkaisemiseksi. Lopuksi ideoista tehtiin yhteenveto ja äänestettiin, mitä ongelmaa aletaan ratkaista ensimmäisenä.

Ratkaisujen keksiminen annettiin siis työntekijöiden tehtäväksi.

– Tuntui mukavalta, kun pääsimme vaikuttamaan. Tuli tunne, että johtajiakin kiinnostaa, miten meillä menee. Itse ainakin huomasin, että he ajattelevat meidän parastamme.

Pullakahvit voi jättää väliin, kun pääsee Rukalle

Björkqvistin mukaan matkalla puhuttiin myös siitä, miten yritystä hallinnoidaan ja mitä kuluja siihen liittyy. Rukalla tehtiin yhteinen päätös muun muassa perjantain pullakahveista luopumisesta. Rahat käytetään mieluummin yhdessä tekemiseen.

– Ajattelimme, että on paras säästää pienissä asioissa ja tehdä yhdessä jotain kunnollista. Olenkin sanonut, että kyllä ensi vuonna täytyy taas päästä Rukalle.

Björkqvist kertoo, että hänelle jäi reissusta päällimmäiseksi mieleen hyvä yhteishenki. Hän uskoo, että kaikilla oli mukavaa. Jokainen osallistui koskikelluntaan, ja laskettelu ja hiihtäminen tehtiin porukalla.

Mukana Rukalla oli myös Kiinasta kotoisin oleva myyntiassistentti Peili Zhang. Zhang on työskennellyt Veslatecilla noin puoli vuotta ja hän oli ainoa mukana ollut nainen. Zhang ei ollut hiihtänyt koskaan aiemmin, mutta hänkin veti monot jalkaan ennakkoluulottomasti.

 

 Kuvat: Lauri Heinonen

IMG 3583IMG 3660IMG 3694IMG 3721IMG 3728muokattuIMG 3757IMG 3770IMG 3773IMG 3786IMG 3791IMG 3819IMG 3845IMG 3847