Veslatecin tuotanto toimii normaalisti – palkintomatka Rukalle siirtyy

Veslatecin tuotanto toimii normaalisti – palkintomatka Rukalle siirtyy

06.04.2020

Vaikka koronavirus jyllää Suomessa ja maailmalla, Veslatecin tuotanto pyörii tavalliseen tapaan. Tällä hetkellä töitä tehdään kahdessa vuorossa. Tehtaalla on tehty sopeuttamis- ja turvatoimenpiteitä viruksen leviämisen estämiseksi.

– Emme ota tehtaalle ulkopuolisia vierailijoita tautiriskin takia, joten hoidamme kaikki kontaktit ulospäin sähköisesti. Olemme ohjeistaneet työntekijöitä huolehtimaan käsihygieniasta ja käyttämään käsidesiä, jota löytyy meillä monesta paikasta. Suosittelemme myös, että työntekijät pysyvät mahdollisimman paljon kotona, Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström kertoo.

Bergström ja myyntipäällikkö Jani Poikkimäki suhtautuvat tilanteeseen rauhallisesti.

– Emme voi tietenkään tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mutta suhtaudumme tilanteeseen kyllä se siitä -asenteella. Asiat muuttuvat tällä hetkellä nopeasti, joten toimimme tilanteen mukaan.

Matka Rukalle siirtyy

Veslatec asetti vuoden alussa tavoitteet 6 S:n saavuttamiseksi. Työntekijät jaettiin ryhmiin, joista jokaisella on oma vastuualueensa tehtaassa. Työntekijät myös auditoivat itse työnsä tulokset. Auditointi tehdään pareittain, ja mukana ovat aina vähintään yksi toimihenkilö ja yksi tuotantotyöntekijä.

Työntekijät sitoutuivat hienosti tavoitteisiin ja niihin päästiinkin tavoiteajassa, maaliskuun loppuun mennessä. Tarkoituksena oli lähteä palkintomatkalle Rukalle, mutta koronaviruksen takia reissu siirtyy tulevaisuuteen.

– Päätimme matkan lykkäämisestä jo ennen kuin hallitus asetti matkustusrajoituksia, sillä emme halua ottaa turvallisuuteen ja terveyteen liittyviä riskejä. Työntekijät suhtautuivat tilanteeseen ymmärtävästi jo tuolloin, Kaikkihan tietävät, mikä on tilanne, Bergström kertoo.

Leanin noudattaminen jatkuu edelleen

Leanilla ja 6S saavutettuihin tuloksiin ollaan tyytyväisiä. Tavoitteena oli parantaa työn sujuvuutta ja työturvallisuutta, mikä on tärkeää etenkin viruksen jyllätessä.

– Täytyy nostaa hattua työntekijöille siitä, mitä he ovat saaneet aikaan. Hehän tämän tekivät, Bergström ja Poikkimäki kiittävät.

Vaikka tavoitteisiin päästiin, työ ei lopu tähän. Lean:in ja 6S ylläpito ja kehitys sekä auditoinnit jatkuvat edelleen.