Veslatecin omistaja vaihtuu – liikevaihto ja työntekijämäärä ovat tuplaantuneet kolmessa vuodessa

Veslatecin omistaja vaihtuu – liikevaihto ja työntekijämäärä ovat tuplaantuneet kolmessa vuodessa

20.06.2017

Veslatec Oy on vaasalainen lasertuotantoon keskittynyt huipputeknologiayritys, jonka erikoisosaamista ovat hienomekaanisten osien valmistus. Tom Bergström, Aki Norrbacka ja Jani Poikkimäki ovat olleet osakkaina Veslatecissa ja nyt he ostivat Veslatecin kokonaan Olli Saarniaholta ja hänen yritykseltään Lasermarkilta.

Myös Lasermark osti Veslatecilta lasermerkkauksen kokonaan. Saarniaho jatkaa edelleen Lasermarkin johdossa ja jatkaa lasermerkkauksien tekemistä.

Veslatec on Suomen vanhin laserteknologiatalo. Olli Saarniaho perusti Veslatecin vuonna 1987, joten yritys täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Jatkossa Veslatec keskittyy laserleikkaukseen, laserhitsaukseen ja mikrolasertyöstöön. Tulevaisuudessa kasvua haetaan teknologiateollisuudesta.

– Olemme kansainvälisessä kilpailussa, joten haluamme keskittyä ydinosaamiseemme. Jatkossa panostamme entistä enemmän asiakaspalveluun. Teemme yhteistyökumppaneidemme kanssa tiivistä strategista yhteistyötä, jotta voimme tarjota asiakkaillemme uudentyyppisiä kokonaisuuksia. Tarjoamme laajan valikoiman mikrotyöstöstä raskaaseen rautaan. Lisäksi asiakas saa suunnittelun ja konsultoinnin saman katon alta. Työstämme materiaaleja 0,01 millimetrin paksuudesta 12 millimetriin, toimitusjohtaja Tom Bergström kertoo.

Veslatec on tuplannut liikevaihtonsa ja työntekijämääränsä viimeisen kolmen vuoden aikana. Yritys työllistää tällä hetkellä 16 työntekijää. Hallituksen puheenjohtajan Jyrki Poikkimäen mukaan liikevaihto tuplataan tulevan kolmen vuoden aikana edelleen niin, että liikevaihto kasvaa yli viiden miljoonan.

– Pystymme tekemään asioita, joita ei missään muussa laseryrityksessä osata. Se on mahdollista ammattitaitoisen henkilöstömme avulla. Työkulttuurimme on sellainen, että annamme työntekijöille mahdollisuuden toteuttaa itseään. Jokaisella on tähän työhön intohimo ja valtava energia. Olemme myös kautta aikojen ottaneet uusia teknologioita hyvin käyttöön ja osanneet kaupallistaa uuden teknologian mahdollistamat tuotteet. Jatkossa esimerkiksi laserhitsaus on valttimme markkinoilla, Poikkimäki kertoo.

Veslatecin suurimmat asiakkaat ovat ABB:n yksiköt ympäri maailmaa. Veslatecin tuotteiden kulmakivi on vuodesta 1995 ollut on painokoneiden segmentoitu väriterä. Sitä myydään pääasiassa Euroopan maihin ja Aasiaan.