Veslatecin myyntiassistentti Natsumi Muuri yllättyi suomalaisen työkulttuurin tasa-arvosta

Veslatecin myyntiassistentti Natsumi Muuri yllättyi suomalaisen työkulttuurin tasa-arvosta

06.11.2019

Veslatecin tuorein myynnin vahvistus on Japanista kotoisin oleva Natsumi Muuri. Muurin palkkaaminen on osa organisaatiomuutosta, jonka tarkoituksena on vahvistaa asiakaspalvelua ja kansainvälistä kauppaa.

Muuri tuli Veslatecille työkokeilun kautta kesällä 2019, mutta hänellä on pitkä kokemus myyntiassistentin tehtävistä.

– Opiskelin Japanissa englantia yliopistossa ja halusin työhön, jossa saan käyttää englantia. Päädyin töihin yritykseen, jossa tein tilausten käsittelyä ja asiakaspalvelua. Tein Japanissa siis samaa työtä, jota teen tälläkin hetkellä, Muuri kertoo.

Suomeen muuttaminen ei pelottanut

Yliopistossa opiskellessaan Muuri tutustui suomalaiseen mieheen, joka oli Japanissa vaihto-opiskelijana. Yhteydenpito jatkui miehen palattua takaisin kotimaahansa ja pariskunta tapasi sen jälkeen muutamia kertoja vuodessa. Vuonna 2015 Muuri päätti muuttaa Suomeen.

– Olen asunut lapsena perheeni kanssa Yhdysvalloissa ja olin vaihto-oppilaana Uudessa-Seelannissa. Minulle ajatus ulkomailla asumisesta tuntui mukavalta. Suomessa on hyvä asua ja haluan jäädä tänne.

Suomeen tultuaan Muuri opiskeli suomea ja pääsi työharjoitteluun Danfossille. Hän jatkoi yrityksessä harjoittelun jälkeen tilausten käsittelijänä, mutta hänen määräaikainen sopimuksensa loppui yt-neuvottelujen myötä.

– Uravalmennuskurssi ja työkokeilu toivat minut Veslatecille, ja olen viihtynyt täällä hyvin. Nautin erityisesti siitä, että täällä on tasa-arvoista. Voin mennä kertomaan ideoitani Tomille ja Janille ja jutella heille kuin vertaisilleni. Japanissa nuorten ei kannata neuvoa esimiehiään.

Työajan päättyessä saa lähteä kotiin

Muuri kertoi jopa yllättyneensä suomalaisesta tasa-arvosta, sillä Japanissa hänen täytyi käyttää töissä hametta. Naisten piti tulla työpaikalle aikaisemmin siivoamaan. He myös keittivät teetä ja kahvia ja tarjoilivat niitä kolme kertaa päivässä.

– Japanissa töistä ei saanut lähteä ennen kuin esimies oli lähtenyt. Aluksi minulla tuli Veslatecilla huono omatunto, kun lähdin pois töistä, kun työaika päättyi. Huomasin kuitenkin pian, että työajan päättyessä kaikkien kuuluukin lähteä kotiin.

Muuri kaipaa japanilaisesta työkulttuurista eniten yhteisiä päivällisiä työkavereiden kanssa. Samalla puhuttiin muustakin kuin työasioista, mikä auttoi tutustumaan työkavereihin.

Asiakaspalvelua hyvällä suomella

Muuri hoitaa Veslatecilla pääasiassa kotimaan myyntiin liittyviä asioita. Hän osaa hyvin suomea ja opiskelee sitä edelleen. Hänen mottonsa onkin ”maassa maan tavalla.”

– Päätin, että Suomessa asuessa pitää osata suomea. Pidän myös saunomisesta ja harrastan avantouintia. Kaipaan kuitenkin japanilaista ruokaa.

Muurin periaatteena työssä on vastata asiakkaalle nopeasti, puhua ja kirjoittaa hyvää kieltä ja olla kohtelias. Tältä naiselta se onnistuukin erinomaisesti.

– Vaikka Suomessa ollaan tasa-arvoisia, haluan palvella asiakkaitamme kunnioittavasti.