Veslatecin kasvu jatkuu – myös ensi vuonna haetaan kasvua

Veslatecin kasvu jatkuu – myös ensi vuonna haetaan kasvua

09.12.2019

Veslatecin kulunut vuosi on mennyt hyvin uusissa toimitiloissa, joiden avajaisia vietettiin marraskuussa 2018. Tuotannon prosesseja on kehitetty jouheviksi ja mielekkäiksi muun muassa Lean-koulutuksen avulla.

Toimitusjohtaja Tom Bergström kertoo, että vuosi 2019 on ollut kouluttautumisen vuosi.

– Tänä vuonna isoimmat investoinnit on tehty henkilökuntaan, sillä osaavat ja motivoituneet työntekijät ovat vahvuutemme. Olemme olleet laserkoulutuksessa, oman minän johtaminen -valmennuksessa ja Lean-koulutuksessa, joka jatkuu myös tulevana vuonna.

15 prosentin kasvu ja uusia asiakkaita

Vuonna 2019 Veslatecin liikevaihto on kasvanut yli 15 prosenttia. Myyntipäällikkö Jani Poikkimäki kertoo, että tänä vuonna on saatu useita uusia asiakkuuksia, jonka lisäksi on vahvistettu jo olemassa olevia asiakkuuksia.

– Olemme valmistaneet vaativia kokonaisuuksia, jotka tuovat sopivasti haastetta myös meidän myynti-, tuotanto- ja suunnittelutiimillemme. Tällainen yhteistyö auttaa sekä meitä että asiakkaita kehittymään.

Koulutusten lisäksi Veslatecilla on investoitu uusiin laitteisiin hitsauksessa, niittauksessa ja kokoonpanossa. Investointien ansiosta Veslatec pystyy valmistamaan omalla tehtaalla yhä laajempia osakokonaisuuksia.

Kaksi isoa automaatioprojektia

Tulevana vuonna Veslatecilla satasataan henkilökuntaan helpottamalla työntekoa esimerkiksi nostoapuvälineillä ja uusilla työkaluilla. Lisäksi suunnitteilla ovat ensiapu- ja alkusammutuskoulutuksien järjestäminen.

Tuotannon puolella keskitytään entistä enemmän automaatioon ja tehdasturvallisuustuotteisiin.

– Meillä on tällä hetkellä meneillään kaksi isoa automaatioprojektia, johon teemme kaiken suunnittelusta valmistukseen. Tulevaisuudessa automaatioprojektit ovat yksi liiketoiminnan osa-alue, jota aiomme kasvattaa. Kerromme tästä lisää myöhemmin, Bergström sanoo.

Henkilöstö on innoissaan yrityksen kehittämisestä

Maailmantaloudessa on tapahtunut kuluneena vuonna haasteellisia asioita, mutta Veslatecin toiminnan kannalta kaikki on mennyt hyvin. Veslatecilla on vauhti vasta kiihtymässä, ja tulevalta vuodelta haetaan lisää kasvua. Myös juuri tehdyn organisaatiomuutoksen tarkoitus on kasvattaa kansainvälistä kauppaa.

– Yrityksen kehittyminen on yhteinen asia, ja meitä onkin ilahduttanut se, miten innokkaasti kaikki 24 työntekijää ovat olleet mukana koulutuksissa. Heillä on motivaatio kohdallaan. Tämä antaa osviittaa siitä, että olemme oikealla tiellä, Bergström ja Poikkimäki kertovat.