Veslatecilla johtajatkin paiskivat hommia hallin puolella

Veslatecilla johtajatkin paiskivat hommia hallin puolella

12.04.2021

Veslatecin tuorein särmääjä Arto Mietty on työskennellyt Veslatecilla viime syksystä asti. Hän kertoo viihtyneensä yrityksessä erinomaisesti. Mietyn mukaan Veslatec on työnantajana hyvällä tavalla poikkeuksellinen.

– Kolme vanhaa työkaveriani työskentelevät Veslatecilla, joten he kannustivat minua hakemaan tänne. Innostuin asiasta, sillä olin kuullut heiltä kaikilta pelkästään hyvää yrityksestä. Näin puolen vuoden jälkeen voin sanoa, että he olivat oikeassa.

Mietty arvostaa Veslatecissa erityisesti sitä, että johtajat osaavat käytännön hommat ja ovat aloittaneet omat työuransa hallin lattialta.

– Olen positiivisesti yllättynyt siitä, että kiiretilanteessa johtajat tulevat hallin puolelle tekemään kanssamme samoja töitä. Mielestäni tämä kertoo hienosta asenteesta.

Erilaiset kappaleet tuovat vaihtelua töihin

Mietyllä on yli 20 vuoden kokemus särmäämisestä. Veslatecilla hän työskentelee isoimmalla särmäyskoneella. Mietyn mukaan särmäys on hänelle tuttua hommaa, mutta uusien koneiden opettelu vie oman aikansa.

– Veslatecilla on uusi konekanta ja siihen on haluttu selvästi panostaa. Uusi konekanta helpottaa työntekoa ja tuotteiden laatu pysyy korkealla tasolla.

Särmättävät kappaleet ja työstettävät materiaalit ovat Veslatecilla monipuolisia. Kappaleita leikataan 0,01 mm:stä aina 25 mm:iin asti ja materiaaleja on paljon erilaisia. Myös työn kierto tuo vaihtelua, sillä välillä särmääjätkin tekevät esimerkiksi pistehitsausta ja kierteytystä.

– Ehkä tärkeintä näin koronapandemian aikana on se, että töitä on riittänyt ja niitä on saanut tehdä pienessä kiireessäkin. Päivät menevät nopeasti, kun töitä on riittävästi.

Työnteko on tehty mahdollisimman selkeäksi

Mietty on nähnyt uransa aikana monenlaisia työpaikkoja ja -yhteisöjä. Hän kertoo pitävänsä siitä, että Veslatecilla on selkeät työtavat. Mietty kehuu myös mukavaa työyhteisöä. Keneltä tahansa työkaverilta kysyykään, aina saa apua.

– Parasta Veslatecilla on selkeys. Kun tulen töihin, tiedän heti, mitä minun pitää tehdä ja missä järjestyksessä. Aikaa ei kulu turhaan pyörimiseen ja ihmettelyyn, vaan olosuhteet ovat sellaiset, että voin mennä ja tehdä työni. Se ei ole mikään itsestäänselvyys.

IMG 0995 2 verkkosivut