Veslatec lahjoitti Vaasan paloasemalle käsidesiautomaatin

Veslatec lahjoitti Vaasan paloasemalle käsidesiautomaatin

18.12.2020

Veslatecilla on tapana lahjoittaa joululahjarahat hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna Veslatec lahjoitti Desives-käsidesiautomaatin Pohjanmaan Pelastuslaitokselle, Vaasan paloasemalle.

– Halusimme muistaa henkilöitä, jotka tekevät töitä muiden ihmisten eteen ja riskeeraavat oman turvallisuutensa juhlapyhinäkin. Haastamme muutkin yritykset lahjoittamaan jotakin tahoille, jotka tekevät tärkeää työtä, toimitusjohtaja Tom Bergström kertoo lahjoitustilaisuudessa Vaasan paloasemalla.

Lahjoitettu käsidesiautomaatti on punavalkoinen, joten se sopii hienosti paloaseman väreihin. Asemamestari Jukka Ura kertoo, että käsidesiautomaatti laitetaan taukotilaan kaikkien saataville.

– Tällaiset lahjoitukset ovat harvinaisia, joten ilahduimme tästä kovasti. Käsidesiautomaatti tulee tarpeeseen, sillä meillä on aikaisemmin ollut vain pieniä käsidesitelineitä.

Tarkista palovaroittimet

Ura muistuttaa, että ennen joulua kannattaa tarkistaa palovaroittimien paristot ja toimivuus. Tässä toimessa nuorempien kannattaa olla avuksi ikäihmisille, sillä katonrajaan kiipeämisessä on omat riskinsä. Uralla on myös muita vinkkejä joulunajan paloturvallisuuteen.

– Jouluna poltetaan paljon kynttilöitä, mutta elävää tulta ei saa jättää koskaan vahtimatta. Kuumenevat jouluvalot kannattaa laittaa kauas tulenaroista tekstiileistä. Ruoanvalmistustakaan ei saa jättää valvomatta, joten jos kinkku on uunissa, kannattaa pysyä kotona.

Huomioi muiden ihmisten turvallisuus

Ura kehottaa oman turvallisuuden lisäksi miettimään läheisten ihmisten turvallisuutta. Erityisesti rakettien ampumisessa pitää olla tarkkana, ettei niitä ammu liian lähellä ihmisiä tai asutusta.

– Kunnioitetaan myös heitä, jotka työkseen huolehtivat muiden turvallisuudesta ja annetaan heille työrauha, Ura summaa.

Näiden ohjeiden saattelemana Veslatec toivottaa kaikille asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

 

Kuvassa asemamestari Jukka Ura, Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström ja ensihoitaja André Åkerholm.