Veslatec ja Metalcenter Group aloittivat yhteistyön kuparista valmistetuissa käsidesiautomaateissa

Veslatec ja Metalcenter Group aloittivat yhteistyön kuparista valmistetuissa käsidesiautomaateissa

16.11.2020

Metalcenter Group Oy Ab on kuparimetallien tukkukauppa ja materiaaliasiantuntija, joka on osa tanskalaista Alumeco-konsernia. Veslatec Oy on Suomen huippuosaaja lasertyöstössä. Yritys myös valmistaa omina tuotteinaan Desives-käsidesiautomaatteja, kuljetusvaunuja ja tehdasturvallisuustuotteita.

Veslatec ja Metalcenter Group ovat aloittaneet yhteistyön kuparista valmistetuissa antimikrobisissa Desives-käsidesiautomaatteissa, joita Veslatec valmistaa. Metalcenter Group toimittaa Veslatecille kuparin ja jakaa asiantuntemuksensa materiaalin käyttäytymisessä.

Kupari estää mikrobeja leviämästä

Metalcenter Groupin vastuumyyjä Tapio Sotalan mukaan idea yhteistyöstä lähti kahden hygieniaa lisäävän tuotteen yhdistämisestä. Kupari on itsessään antimikrobinen materiaali, jonka pinnalla bakteerit ja virukset kuolevat. Kuparia käyttämällä käsidesiautomaatista saadaan entistä hygieenisempi.

– Olemme tehneet Veslatecin kanssa jo pitkään yhteistyötä ja pidämme Desives-käsidesiautomaatteja hienona keksintönä, sillä niihin ei tarvitse koskea käsillä. Kun näin ensimmäisen kerran käsidesiautomaatin, ajattelin sen mielessäni heti kuparisena, Sotala sanoo.

Veslatec tarttui saman tien ehdotukseen.

– Yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden valmistaa käsidesiautomaatteja kovan tason hygieenisyyttä vaativiin tiloihin, kuten lääkäriasemille ja sairaaloihin. Sen lisäksi kuparinen käsidesiautomaatti on design-tuote, Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström ja myyntipäällikkö Jani Poikkimäki kertovat.

Hyviä tuloksia kuparin käytöstä koronan torjunnassa

Veslatec tuntee hyvin eri valmistusteknologioita ja osaa soveltaa niitä erilaisten kappaleiden valmistuksessa, kun taas Metalcenter Group toimii asiantuntijana materiaalin käyttäytymisessä. Metalcenter Groupin toimitusjohtaja Jari Nurminen vinkkaa, että yhteistyöstä voisi syntyä muitakin tuotteita kuin käsidesiautomaatteja.

– Sairaaloissa halutaan vähentää keinotekoisten puhdistusaineiden käyttöä, sillä bakteerikannat voivat muuttua niille resistenteiksi. Korona-aikana on saatu hyviä tuloksia kuparin käyttämisestä antimikrobisena aineena. Kuparista voisi valmistaa vaikka pesualtaita ja pöytiä.

Käsidesiautomaatit sisustuselementteinä

Veslatec on suunnitellut käsidesiautomaatit muotoilultaan sisustuselementiksi, joten ne soveltuvat muuallekin kuin sairaalakäyttöön. Kupari on kaunis väri, joka tekee arvokkaan vaikutuksen.

– Kuparinen automaatti toimii osana sisutusta esimerkiksi hotellien ja yritysten aulatiloissa. Eräskin asiakas sanoi, että kupari tekee käsidesiautomaatista korun, Bergström sanoo.

Sotala ja Nurminen kiittelevät Veslatecin halukkuutta tarttua uusiin ehdotuksiin, sillä yritys ei tyrmää hulluintakaan ideaa. Bergström sanoo tunnistavansa samoja piirteitä Metalcenter Groupissa.

– Ihmisen suurimmat esteet ovat ennakkoluulot. Me heitämme ennakkoluulot nurkkaan ja kehitämme yhdessä uusia innovaatioita, Bergström summaa.

 

Kupari antimikrobisena aineena:

  • Kupari-ioneilla on bakteereja ja mikrobeja tappava vaikutus, joten ne kuolevat kuparin pinnalla.
  • Kupari voi estää MRSA-sairaalabakteerien leviämistä pinnoilla. Kuparipinnoilla voidaan ehkäistä myös koronaviruksien leviämistä. Tällaisia pintoja ovat esimerkiksi ovenkahvat, ovenavauskytkimet, valokatkaisijat, kaiteet, pöytätasot, sängynlaidat, hissinnappulat ja vastaanottotilat.
  • Kuparin seoksia on yli 400. Tunnetuimpia kuparin seoksia ovat mm. messinki ja pronssi.

Lähteitä ja tutkimuksia:

https://www.copper.org/applications/antimicrobial/COVID-19.html

https://copperalliance.fi/

https://www.southampton.ac.uk/news/2016/02/copper-and-mrsa.page

https://yle.fi/uutiset/3-8773201

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Tom Bergström

Toimitusjohtaja, Veslatec Oy

050 321 5626

tom.bergstrom@veslatec.com

www.veslatec.com

 

Jari Nurminen

Toimitusjohtaja, Metalcenter Group Oy Ab

0400 780 606

jnu@metalcentergroup.fi

www.metalcentergroup.fi

 

Kuvassa:
Antero Wallius, myyntipäällikkö -omat tuotteet, VESLATEC Oy
Jani Poikkimäki, Myynti, VESLATEC Oy
Tom Bergström, toimitusjohtaja, VESLATEC Oy
Jari Nurminen, toimitusjohtaja, METALCENTER GROUP Oy AB
Tapio Sotala, myynti, METALCENTER GROUP Oy AB