Veslatec investoi uuteen särmäyskoneeseen

Veslatec investoi uuteen särmäyskoneeseen

11.09.2017

Veslatec osti uuden särmäyskoneen, joka otettiin käyttöön syyskuun alussa. Särmäyskone on Bystronic Xpert200/3100.

Veslatecilla on ennestään kaksi särmäyskonetta, mutta kappaleiden vaatima tarkkuus ja töiden haastavuus kasvaa koko ajan, joten työt vaativat uutta teknologiaa. Uusi särmäyskone on nopeampi ja tarkempi kuin vanhat koneet ja se tuo lisää kapasiteettia tuotantoon.

– Asetusajat ovat lyhyemmät ja tarkkuus on parempi kuin vanhoissa koneissa. Näin mahdollistamme asiakkaillemme mittatarkat tuotteet, Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström kertoo.

Särmäyskoneella pienin taivutettava osa on tulitikun kokoinen ja isoin kolme metriä leveä. Särmäyskone on samassa ohjelmistossa laserleikkauskoneiden kanssa, joten asiakkaan 3D-mallista saadaan valmis kappale. Voimme siis tehdä suoraan 3D-mallista laserleikkauksen, levityksen ja särmäyksen.

– Veslatec tarjoaa myös suunnittelupalveluita. Särmäyksen jälkeen tuotteita voidaan vielä jatkojalostaa Veslatecilla. Voimme tehdä esimerkiksi laserhitsausta, pintakäsittelyä, kierteyttää tai koota kappaleet valmiiksi tuotteiksi.

Veslatec kouluttaa viisi työntekijää käyttämään särmäyskonetta. Koulutuksesta kolme päivää järjestetään Veslatecilla ja kolme Ruotsissa Bytronicilla. Veslatec etsii myös uusia työntekijöitä, jotka koulutetaan työhön yhdessä TE-keskuksen kanssa.