Vesa Peltomäki Veslatecin uudeksi tuotantopäälliköksi

Vesa Peltomäki Veslatecin uudeksi tuotantopäälliköksi

24.05.2018

Veslatecin uutena tuotantopäällikkönä on aloittanut Vesa Peltomäki. Hän vastaa jatkossa kokonaan tuotannon toiminnoista.

Peltomäellä on pitkä työkokemus teollisuuden alalta. Hän työskenteli aiemmin Operational Managerina Vaconilla/Danfossilla yhdeksän vuotta ja sitä ennen SK-Tuotteen tuotannon esimiehenä 11 vuotta.

– Uskon, että voin antaa Veslatecille uusia ajatuksia. Haluan tuoda Veslatecille lean-ajattelua. Tarkoituksenamme on ottaa käyttöön 6S:n menetelmät, joiden avulla tehostamme toimintaa. Pidän tärkeänä myös työturvallisuutta. Minulle se tarkoittaa sitä, että työntekijä lähtee töistä yhtä terveenä kuin hän on sinne tullessaan, Peltomäki kertoo.

Asiakas saa sen, mitä tilaa

Peltomäen nyrkkisääntö on, että asiakkaalle lähetetään sellainen tuote, jonka hän on tilannut. Siihen kuuluvat sekä laatu, toimitusvarmuus että asiakastyytyväisyys.

Hyppäys yli 700 hengen työyhteisöstä noin 20 hengen työyhteisöön on iso, mutta Peltomäki on innoissaan uusista haasteista.

– Pienemmässä yrityksessä on helpompi nähdä kokonaisuus pakettina. Kun ymmärrän koko yrityksen prosessit, kehitysehdotuksia on helpompi miettiä. Minua motivoi se, kun näen työni tuloksen ja koen onnistumisen tunteita. Tykkään myös itse tehdä töitä käsillä, joten en kaihda työhanskoihin tarttumista.

Peltomäen mukaan tuotantopäällikön työ on vuoropuhelua. Työntekijöille täytyy antaa mahdollisuus kyseenalaistaa asioita. On tärkeää, että ideoita jaetaan ja niistä keskustellaan avoimesti.

–Veslatec on täynnä moniosaajia ja olen huomannut, että ideoita riittää. Uskon, että heillä on paljon annettavaa myös minulle.

Veslatecin työyhteisö teki vaikutuksen

Kun Veslatec teki huhtikuussa matkan Rukalle, Peltomäki oli menossa mukana. Hänet oli juuri valittu tuotantopäälliköksi, eikä hän tuntenut entuudestaan ketään.

– Vaatihan se rohkeutta poistua mukavuusalueelta ja olla neljä päivää täysin uudessa porukassa. Olisin kuitenkin tehnyt suuren virheen, jos en olisi lähtenyt matkalle. Keskustelin matkan aikana jokaisen työntekijän kanssa ja huomasin, että heillä on todella hieno ajatusmaailma. Jokainen osaa olla ylpeä omasta ammattitaidostaan ja osaamisestaan. Veslatecin yhteishenki teki minuun lähtemättömän vaikutuksen.

Peltomäen mukaan ammattiylpeys syntyy siitä, että työnantaja arvostaa työntekijöitään. Veslatecilla vallitsee arvostuksen kulttuuri, jossa jokaisen osaamista kunnioitetaan. Peltomäen mukaan työntekijöistä loistaa innostus.

–On harvinaista, että työyhteisö on näin osaava ja innolla mukana. Mottoni on, että töihin pitää olla aina mukava tulla. Uskon, että se toteutuu Veslatecilla.