”Vain ihmisen mieli on rajoite” – Veslatec teki organisaatiomuutoksen ja hakee kansainvälistä kasvua

”Vain ihmisen mieli on rajoite” – Veslatec teki organisaatiomuutoksen ja hakee kansainvälistä kasvua

13.11.2019

Veslatec on vahvistanut myyntiorganisaatiotaan. Myynnin assistentteina toimivat Peili Zhang, joka hoitaa ulkomaan tilaukset ja Natsumi Muuri, joka vastaa kotimaan tilauksista. Aiemmin myynnissä osittain toiminut Sami Männistö keskittyy tuotannon ohjaukseen ja suunnitteluun.

Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström kertoo, että organisaatiomuutoksen tarkoituksena on vahvistaa asiakaspalvelua.

– Veslatec myy palvelua, joten meidän kanssamme pitää olla helppo asioida. Haemme kasvua kansainvälisestä kaupasta, ja siksi meillä on eri kieliä ja kulttuureja tuntevia asiakaspalvelijoita.

Uusi palaverikäytäntö nopeutti tilausten läpimenoaikoja

Veslatecin periaatteena on, että asiakas saa aina enemmän kuin odottaa. Myyntipäällikkö Jani Poikkimäen mukaan ykkösasia on se, että asiakas saa vastauksen niin nopeasti kuin mahdollista. Veslatecilla onkin otettu käyttöön uusi palaverikäytäntö.

– Käsittelemme päivän aikana tulleet tilaukset joka päivä puoli kahdelta yhdessä myynnin ja tuotannon kanssa. Keskustelemme tuotteiden valmistamisesta ja määrittelemme tuotteille toimitusajat. Kun myynti on saanut tuotannolta vastaukset, se voi vastata asiakkaalle. Palaveriin menee vain puoli tuntia joka päivä, Poikkimäki kertoo.

Yhteinen palaverikäytäntö takaa sen, että sekä tuotanto että myynti sitoutuvat lupaukseen asiakkaalle. Näin asiakas voi olla varma, että tilausajat pitävät.

– Palaverikäytännön ansiosta tarjousten läpimenoajat ovat nopeutuneet. Kaikki meillä ovat innoissaan muutoksesta, sillä selkeyttämisen ansiosta jokainen saa enemmän aikaa keskittyä omaan tekemiseensä.

Veslatec vie teknologiaosaamistaan ulkomaille

Veslatec hakee kasvua kansainvälistymisestä. Tällä hetkellä suurin vientimaa on Kiina.

– Olemme valmiita kilpailemaan sillä tasolla, mitä kansainvälinen kauppa vaatii. Pystymme valmistamaan tuotteita, joita muut eivät pysty tekemään yhtä laadukkaasti ja kilpailukykyisesti, Bergström kertoo.

Bergström korostaa, että Veslatec vie ensisijaisesti korkeaa teknologiosaamistaan.

– Sveitsiläinen kouluttaja ja koneiden kehittäjä kävi meillä viime keväänä. Hän sanoi meille, että ette te voi valmistaa tällaisia tuotteita tällaisilla koneilla. Me sanoimme, että kylläpäs pystymme. Hän näki sen meillä omin silmin.

Tuotekehitystä, tutkimusta ja testausta

Korkea teknologiaosaaminen perustuu pitkään kokemukseen koneiden ominaisuuksista ja toiminnasta. Veslatecilla tehdään tuotekehitystä, tutkitaan ja testataan jatkuvasti uusia mahdollisuuksia.

–  Kun aikuinen piirtää talon, siinä on seinät ja katto. Lapsen mielestä talo voi olla minkä muotoinen tahansa. Vain ihmisen mieli on rajoite. Me Veslatecilla unohdamme sen, minkä joku on joskus sanonut olevan mahdollista. Olemme päättäneet, että meille kaikki on mahdollista, Bergström ja Poikkimäki kiteyttävät.

tom jani 2 1000px 002