Törmäyssuojat ovat halpa henkivakuutus – siksi niiden laatuun kannattaa panostaa

Törmäyssuojat ovat halpa henkivakuutus – siksi niiden laatuun kannattaa panostaa

18.01.2021

Viime vuosi on mennyt monessa yrityksessä koronan kanssa painiessa. Nyt kun tilanne on rokotteen ansiosta paranemassa, on syytä keskittyä työturvallisuuteen muustakin kuin koronanäkökulmasta.

Törmäyssuojat ovat oleellinen osa työturvallisuutta, sillä niiden avulla voidaan välttää tapaturmia. Veslatecilla törmäyssuojat suunnittelee ja piirtää teknologiapäällikkö Aki Norrbacka, jonka mukaan suunnittelu on tarkkaa työtä.

– Törmäyssuojat ovat halpa henkivakuutus, koska niillä voidaan estää isojenkin tapaturmien sattuminen. Siksi ne pitää suunnitella ja sijoittaa oikein, Norrbacka kertoo.

Törmäyssuojat pienentävät riskejä

Norrbackan mukaan Youtubessa on löydettävissä lukuisia videoita, joissa varastossa on syntynyt dominoefekti: kun trukki törmää kuormalavahyllyn jalkaan, kaikki hyllyt voivat kaatua.

– Suojia käyttämällä pienennetään riskejä. Paras tapa välttää onnettomuudet ja tapaturmat on kulloiseenkin tilanteeseen sopiva oikeanlainen, turvallinen ja huolellinen työskentelytapa. Lisäksi suojien etäisyys suojattavasta kohteesta täytyy olla riittävä, jotta suojat todella suojaavat. Suojia valitessa kannattaakin kääntyä ammattilaisen puoleen.

Uutuutena kulkuväyliä rajaavat törmäyssuojat

Veslatecin Laserboy-tuoteperheen törmäyssuojat tehdään teräksestä ja ne ovat täysin Suomessa valmistettuja. Idea törmäyssuojien valmistamiseen syntyi, kun Veslatec muutti uusiin toimitiloihin.

–Tarvitsimme uudessa tehtaassa reilusti törmäyssuojia hyllyjen ja koneiden ympärille. Päätimme valmistaa ne itse juuri meille sopiviksi. Tästä syntyi ajatus valmistaa suojia myös muille.

Veslatec valmistaa standardituotteina tällä hetkellä etupylvään suojia, kulmasuojia ja hyllyjen päätysuojia. Tulossa on myös uutuustuote, törmäyssuojat kulkuväylille.

– Kulkuväylät kannattaa rajata törmäyssuojilla, joilla varmistetaan jalankulkijoiden turvallisuus. Kyseessä ovat eräänlaiset rajausaidat, jotka erottavat kävelijät trukkiliikenteestä.

Suojat räätälöidään haastaviinkin paikkoihin

Standardituotteiden lisäksi Veslatec suunnittelee ja valmistaa törmäyssuojia asiakkaan toivomilla mitoilla.

– Jos asiakas haluaa, menemme paikan päälle kohteeseen, suunnittelemme suojien paikat, mitoitamme ja valmistamme suojat. Tämä on helpoin tapa saada törmäyssuojat tehtaaseen.

Veslatecilta onnistuvat erikoisosaamista vaativat törmäyssuojat. Norrbacka kertoo esimerkin eräästä tehtaasta, jonka valoverhon tolpille räätälöitiin suojat.

– Eräällä asiakkaalla on tuotantokoneen purkupöytä, jossa on valoverhovalvonta. Koneelle tuodaan levyt trukeilla, jotka kolhivat helposti valoverhon tolppia, jolloin kone lakkaa automaattisesti toiminnasta. Valmistimme tolppiin sellaiset suojat, jotka suojaavat tolppia kolhuilta, mutta eivät estä valoverhon toimintaa.

Veslatecin valmistamat törmäyssuojat ovat hinnaltaan kilpailukykyiset, sillä myynnissä ei käytetä välikäsiä. Tuotteet voi tilata suoraan verkkokaupasta shop.veslatec.com. Standardituotteet saa jopa kolmessa arkipäivässä!