Rekrykoulutus tuotti tulosta – Otto sai työpaikan Veslatecilta

Rekrykoulutus tuotti tulosta – Otto sai työpaikan Veslatecilta

07.03.2018

Veslatec aloitti viime syksynä rekrykoulutuksen yhdessä Koulutuspalvelu Saarenpään ja Pohjanmaan TE-toimiston kanssa. Tavoitteena oli, että 60 päivän koulutusjakson jälkeen henkilöt työllistyvät Veslatecille vakituisiksi työntekijöiksi.

Koulutukseen valittiin ensimmäisenä 29-vuotias Otto Hinkkanen, joka oli Veslatecilla koulutuksessa marraskuusta tammikuuhun. Kun koulutus päättyi, hän sai vakituisen laseroperaattorin paikan. Otto on tyytyväinen, että haki koulutukseen.

– Kun hakee rekrykoulutukseen, pitää olla halu oppia uutta. Asenteella on iso merkitys, sillä kukaan ei voi pakottaa toista oppimaan. Veslatecilla pidän siitä, että voin ajatella omilla aivoillani, kunhan lopputulos on halutunlainen, Otto kertoo.

Arkeologihaaveista koneistajaksi

Oton tarina ei ehkä ole se tavallisin. Hän tiesi jo kolmannella luokalla haluavansa arkeologiksi. Hän meni yhdeksännen luokan jälkeen lukioon ja haki sen jälkeen yliopistoon, mutta ei päässyt. Sen jälkeen Otto opiskeli avoimessa yliopistossa, mutta totesi, ettei kirjojen pänttääminen ollut hänen juttunsa. Lopulta Otto haki ammattikouluun sähköasentajaksi, vaikka koki, ettei tiedä mitään käytännön töistä.

– Ammattikoulussa tajusin, että voin oppia mitä vain, kunhan opettelen. Sain työpaikan ABB:ltä ja huomasin pitäväni käytännön työstä aina vaan enemmän. Halusin kuitenkin tehdä monipuolisempaa työtä, joten opiskelin vielä koneistajaksi.

Otto ehti olla viime syksynä työttömänä pari kuukautta, kun huomasi työvoimatoimiston verkkosivuilla ilmoituksen rekrykoulutuksesta. Hän haki paikkaa saman tien.

Rekrykoulutus on pehmeä lasku uusiin työtehtäviin

Oton mukaan rekrykoulutus oli pehmeä lasku työhön, sillä siitä oli jo jonkin aikaa, kun hän oli viimeksi tehnyt koneistusta. Tällä hetkellä hän työskentelee Veslatecilla mikrolasertyöstössä. 

– Olen oppinut Veslatecilla koko ajan uutta, mutta uusia asioita ei kuitenkaan ole tullut liikaa kerralla, vaan sopivassa tahdissa.

Otto ettei kadu sitä, että vaihtoi ajatukset yliopistosta laseroperaattorin työhön.

– Olen huomannut, että pidän käsillä tekemisestä. Olen harrastanut kasiluokalta asti miniatyyrien maalausta eli maalaan erilaisia pelihahmoja. Siinä on kehittynyt tarkkuus pienten osien suhteen, ja uskon, että siitä on hyötyä työssäni. Näen itseni Veslatecilla tulevaisuudessakin.

Tällä hetkellä Veslatecilla on kaksi henkilöä rekrykoulutuksessa. Uusi haku rekrykoulutukseen on jo alkanut, hae mukaan 23.3. mennessä! Lue hakuohjeet tästä.