Rekrykoulutus on merkittävässä roolissa yrityksen kasvussa

Rekrykoulutus on merkittävässä roolissa yrityksen kasvussa

05.09.2018

Vaasalainen lasertyöstöön erikoistunut yritys Veslatec Oy on hyötynyt suuresti TE-toimiston ja koulutuskeskus Saarenpään järjestämistä rekrykoulutuksista. Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille hakijoille. Koulutuksen aikana koulutettavat opettelevat kyseisessä työssä tarvittavat taidot ja tarkoituksena on työllistyä yritykseen. Työssäoppimisen osuus koulutuksesta on kolme kuukautta.

Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergströmin mukaan koulutukseen tulevilta ei vaadita alan kokemusta, vaan asennetta ja halua oppia. Bergström kertoo yllättyneensä hyvistä hakijoista. Vajaan vuoden sisällä yritykseen on otettu rekrykoulutuksen kautta neljä uutta työntekijää ja vielä tänä vuonna Veslatecille koulutetaan samalla tavalla neljä uutta työntekijää. Rekrykoulutus on helpottanut suuresti työvoimapulaa.

– Aiomme tulevaisuudessa tuplata liikevaihdon ja työntekijämäärän, joten tarvitsemme jatkuvasti uusia osaajia. Olemme muuttamassa uusiin toimitiloihin ja siellä on tilat 50 henkilölle. Meillä on kova vauhti päällä, ja siksi työpaikkojen luominen ja viihtyisän työympäristön tarjoaminen ovat meille tärkeitä asioita, Bergström sanoo.

Kasvun mahdollistavat osaava työvoima ja suuret investoinnit. Yritys on investoinut vuoden aikana yli miljoonalla eurolla. Viime keväänä Veslatecille Tuotantopäälliköksi palkattiin Vesa Peltomäki, joka työskenteli aiemmin Operational managerina Danfossilla/Vaconilla.

– Veslatecin työyhteisö on tiivis ja aktiivinen. Periaatteenamme on ottaa työntekijät mukaan päätöksentekoon, jotta he voivat vaikuttaa yrityksen menestykseen ja omaan työympäristöönsä. Uskon, että sen takia myös rekrykoulutukset ovat toimineet. Voimme suositella yrityksiä kokeilemaan rekrykoulutusta ennakkoluulottomasti, Peltomäki kertoo.

Kuvassa Jani Poikkimäki, Tero Eklund ja Vesa Peltomäki.

 

Bisnode DnB riskiluokka 1 logo 2018 transparent