Millaista Veslatecilla on olla töissä?

Millaista Veslatecilla on olla töissä?

15.06.2021

Veslatec hakee tällä hetkellä laserleikkaaja, levytyökeskuksen käyttäjä, tilauksen kirjaaja/nestaaja, hitsaaja ja varastotyöntekijää. Työntekijöitä etsitään sekä Vaasaan että Poriin.

Mutta millaiseen työyhteisöön he päätyvät ja millaista Veslatecilla on työskennellä?

Työyhteisöllä on pilkettä silmäkulmassa

Veslatecilla on tällä hetkellä 33 työntekijää, niin miehiä kuin naisiakin. Myös ikähaarukka on laaja, 26-vuotiaasta 63-vuotiaaseen. Vanhin työntekijä Pekka tuli Veslatecille töihin 60-vuotiaana ja totesi, että tässä on hänen loppuelämänsä työpaikka.

– Meillä ei merkkaa ikä eikä sukupuoli. Näitä töitä voi tehdä jokainen, jolla on halua oppia, Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström sanoo.

Veslatecilla ei vaadita alan koulutusta, vaan asenne riittää. Veslatecin työntekijöillä on erilaisia koulutustaustoja lähihoitajista sähkömiehiin. Työyhteisöllä on pilkettä silmäkulmassa, joten mukaan porukkaan solahtaa varmasti.

Uuden sukupolven työolosuhteet

Yksi harhaluulo metallitöistä liittyy työolosuhteisiin. Nykyään ei tehdä töitä hämärissä, savunkatkuisissa ja likaisissa halleissa, vaan työskentelyolosuhteet ovat Veslatecilla huippuluokkaa. Myös työvälineet ovat uusia ja moderneja.

– Tehdas on valoisa, siisti ja jokaiselle työkalulle on oma paikkansa. Ilma on raikasta ja ergonomia kunnossa. Investoimme jatkuvasti uusiin tuotantokoneisiin ja meillä on moderni konekanta. Käytössä on myös kuljetusrobotti.

Asenne riittää

Uudet työntekijät perehdytetään aina kunnolla työhön. Kokeneiden työkavereiden opastuksella jokaisella on mahdollisuus tulla alansa ammattilaisiksi.

– Meillä saa tuoda esille omia ideoita ja ajatuksia, ja niitä kuunnellaan. Käytämme tuotannossa muun muassa ongelmanratkaisutaulua, johon jokainen voi laittaa kehittämisehdotuksia, ja käsittelemme ne yhdessä.

Sisäisen oppimisen lisäksi henkilöstölle järjestetään ulkopuolisen kouluttajan pitämiä koulutuksia säännöllisesti. 

Katso alta videot, joissa työntekijät kertovat, millaista Veslatecilla on olla töissä: