Lean nopeuttaa työvaiheita – sähläys pois ja aikaa huolelliseen työskentelyyn

Lean nopeuttaa työvaiheita – sähläys pois ja aikaa huolelliseen työskentelyyn

16.09.2019

Veslatecilla meneillään oleva Lean-koulutus on tärkeä osa yrityksen sisäisen laadun kehittämistä. Kun jokainen työntekijä sisäistää Leanin periaatteet, työnteko nopeutuu ja tuotteiden laatu paranee entisestään.

Veslatecin laseroperaattori Kai Skogman kertoo, että Leanin opit on viety heti käytäntöön.

– Olen saanut Leanista paljon uusia ajatuksia. Ennen kaikkea olen oivaltanut, että asiat on helpompi ratkaista yhdessä keskustelemalla. Asiat eivät etene, ellei niistä sano ääneen, Skogman sanoo.

Lean kannustaa jakamaan tietoa

Skogmanin mukaan Lean-koulutus on lisännyt sisäistä tiedonjakamista. Kun kappale menee seuraavaan työvaiheeseen, työpisteiden välillä vaihdetaan ajatuksia järkevistä tavoista tehdä seuraava työvaihe.

– Ajattelen esimerkiksi valmistuksen aikana, miten kappaleet kannattaa pakata. Kerron ideani pakkaajille, niin heidän ei tarvitse miettiä asiaa enää toistamiseen.

Skogman on kiinnittänyt huomiota myös työjärjestykseen. Hän tekee ensin samasta materiaalista valmistettavat kappaleet. Se vähentää asetusten tekemiseen menevää aikaa, sillä samasta materiaalivahvuudesta tehdyt kappaleet voi valmistaa samoilla asetuksilla. Myös materiaalit voi hakea kerralla valmiiksi, mikä vähentää kulkua varaston ja työpisteen välillä.

Työaikaa ei kulu työkalujen etsimiseen

Skogman kokee, että Lean on nopeuttanut kappaleiden valmistusta. Hän on alkanut pakata samalle asiakkaalle menevät työt samalle lavalle. Kun lava menee lähettämöön, kappaleet on valmiiksi pakattu.

Leanissa ollaan tarkkoja myös siisteydestä. Jokaiselle asialle on oma, merkitty paikkansa. Skogmanin mukaan tästä on hyötyä asiakkaalle asti.

– Kun työkalut ovat oikeissa paikoissa, niiden etsimiseen ei mene aikaa itse valmistuksesta. Kone käy koko ajan ja asiakas saa kappaleet ajoissa.

Työ tehdään kerralla oikein

Laseroperaattori Rami Asp on Skogmanin kanssa samoilla linjoilla. Hän on tullut Veslatecille töihin noin puoli vuotta sitten rekrykoulutuksen kautta.

– Kun aloitin Veslatecilla, huomasin heti, että täällä on Lean käytössä. Lattiat on merkattu siten, että kävelyväylät ja trukkiväylät ovat erikseen, työpisteet on rajattu ja metallijätteen kierrätys toimii.

Lean oli hänelle ennestään tuttu edellisestä putkiasentajan työstä, mutta koulutus toimii hyvänä muistutuksena. Asp kokee, että Lean auttaa koko yritystä kehittymään. Hänen mukaansa vaikutus etenkin laatuun on iso.

– Lean vähentää sähläämistä. Kun työtä ei tarvitse tehdä kiireessä, ei tule virheitä ja koneeseen ehtii laittaa kunnolliset säädöt. Näin kappaleelle ei tarvitse tehdä ylimääräistä viimeistelyä, vaan se tulee kerralla hyväksi.