Jere Venäläinen siirtyi laserleikkaajasta toimiston puolelle oppisopimuksella

Jere Venäläinen siirtyi laserleikkaajasta toimiston puolelle oppisopimuksella

16.05.2022

Jere Venäläinen työskentelee Veslatecin Porin yksikössä tilausten käsittelyssä. Hän opiskelee Veslatecilla myös oppisopimuksella suunnitteluassistentin ammattitutkintoa.

–Työskentelin Lännen Ohutlevyllä aiemmin laserleikkaajana, mutta jouduin jäämään pitkälle sairaslomalle käteni takia. Kun Veslatec osti Lännen Ohutlevyn, työkaverini vinkkasi, että toimiston puolella voisi olla töitä. Otin heti yhteyttä Veslateciin ja sovimme oppisopimuskoulutuksesta. Uusien työtehtävien saaminen oli minulle oikea onnenpotku ja olen siitä todella kiitollinen.

Oppisopimuskoulutus on vakuutusyhtiö Ilmarisen tukema ja koulutus kestää puolitoista vuotta.

Käytännön tuntemus tuotannosta

Venäläisen työllistyminen uusiin tehtäviin on etu myös Veslatecille, sillä Venäläinen tuntee tuotannon erinomaisesti. Veslatecin työntekijät ovat moniosaajia, joten erilaiset työtehtävät ovat Venäläiselle tuttuja.

– Aikaisemmasta kokemuksesta on minulle paljon hyötyä etenkin tilausten käsittelyssä ja työvaiheiden suunnittelussa. Tässä työssä on hyvä tietää, miten kappaleet valmistetaan käytännössä.

Venäläinen kertoo, että toimiston puolella työskentely on erilaista kuin tuotannossa, sillä tilausten käsittelyssä ja suunnittelussa vastuu tuntuu isommalta.

– Aikaisemmin riitti, kun osasin tehdä kappaleet itse, mutta nyt minun pitää osata sanoa muille, miten ne tehdään. Sekä tuotannon että toimiston puolella pitää kuitenkin olla tarkka.

kuva2

Työ on palkitsevaa

Venäläinen perehtyy asioihin aina perinpohjaisesti. Hänelle ei riitä tieto siitä, miten asiat tehdään, vaan hän haluaa selvittää myös sen, miksi asiat tehdään tietyllä tavalla.

– Tarkkuus helpottaa myös muiden töitä. Kun työohjeet ovat selkeitä, kenenkään ei tarvitse jälkikäteen selvitellä asiaa.

Työtehtävät Veslatecilla ovat vaihtelevia ja työkaverit tuovat iloa arkeen. Venäläinen kehuukin hyvää työilmapiiriä.

– Veslatec ei ole liukuhihnapaikka, vaan päivät ovat erilaisia. Porukassa on värikkäitäkin tyyppejä ja ihmisillä erilaisia mielipiteitä, mutta siitä huolimatta kaikki tulevat hyvin toimeen. Tämä työ on myös palkitsevaa. Kun asiat menevät nappiin, omasta työstä voi olla ylpeä.