Jani Poikkimäen tie on vienyt 20 vuodessa Veslatecin työntekijästä osakkaaksi

Jani Poikkimäen tie on vienyt 20 vuodessa Veslatecin työntekijästä osakkaaksi

30.10.2017

Jani Poikkimäki on työskennellyt Veslatecilla yli 20 vuotta ja hän on nykyisin yksi osakkaista. Kaikki alkoi opiskeluaikoina, kun Janin setä soitti hänelle ja kysyi, haluaisiko hän tehdä iltatöitä Veslatecille. Jani otti yhteyttä Olli Saarniahoon ja aloitti työt melkein saman tien.

– Olin aiemmin ollut töissä isäni sahalla ulkotöissä. Veslatecilla oli ihanaa, kun sai olla töissä hallin sisällä lämpöisessä, Jani muistelee.

Kun Jani valmistui sähköasentajaksi vuonna 1999, Saarniaho pyysi häntä jäämään Veslatecille töihin. Jani oli kuitenkin jo saanut töitä muualta, joten hän ei heti lupautunut. Saarniaho teki toisen tarjouksen vakitöistä, ennen kuin Jani ehti uuteen työpaikkaan. Silloin Janin vastaus oli kyllä.

Jani oli ensin työntekijäasemassa yli 10 vuotta. Siitä hän eteni työnjohtajaksi. Nyt, osakkaana, tuotannonohjaus on edelleen osa työnkuvaa.

– Työntekijästä työnjohtotehtäviin nousemisessa oli omat haasteensa. Se oli oppimisen paikka, sillä yhtäkkiä pitikin kuunnella sekä johtoa että työntekijöitä. Otan edelleen työntekijät mukaan myös työnjohdollisiin asioihin. Pidämme tärkeänä sitä, että työntekijät ovat itsenäisiä.

Jani tekee myös myyntityötä, sillä asiakkaiden ongelmien ratkaisu on lähellä hänen sydäntään. Hän pitää ihmisten tapaamisesta ja haluaa selvittää asiakkaiden tarpeet perinpohjaisesti.

20 vuoden jälkeenkään Jani ei ole kyllästynyt Veslateciin.

– Aina on mukava tulla aamulla töihin, sillä meillä on hyvä me-henki. Minulla on suuri intohimo ja palo yrityksen kehittämiseen. Jo Veslatecilla aloittaessani tiesin, että haluan jossain vaiheessa yrityksen omistajaksi. Silloin voin vaikuttaa yrityksen menestymiseen ja omaan työnkuvaani. Täydennämme toisiamme myös muiden osakkaiden, Tomin ja Akin kanssa.

Janin mukaan Veslatec on muuttunut 3,5 vuoden aikana enemmän kuin muina vuosina yhteensä. Keväällä omistajanvaihdoksessa päätettiin, että nyt alkaa Veslatec 2.0. Vuosien aikana kilpailu on koventunut, vaatimukset ovat nousseet ja toimitusajat lyhentyneet. Myös laitteet ovat kehittyneet ja nopeutuneet huomattavasti.

– Kaikki muutokset ovat olleet parempaan suuntaan, sillä meille sopii tehokas toimintatapa. Meille on tärkeää, että saamme työllistää ihmisiä.

Janin toimintaperiaatteena on keskittyä asiaan ja mennä suoraviivaisesti eteenpäin ilman turhia rönsyjä. Hänen mukaansa asiat pitää tehdä mahdollisimman yksinkertaisesti ja positiivisella mielellä eteenpäin katsoen.

– Loppuen lopuksi kaikki on kunnossa, kun on katto pään päällä, työ ja lämmin paikka, missä saa olla. Kun perusasiat ovat kunnossa, kaikki on kunnossa.